Brug din frokostordning til at ændre verden med – bid for bid. Fordi det er bedre både for DIG, for planeten og dine børn (og så smager det meget bedre).
Madværks koncept der er omdrejningspunktet for vores nye cirkulære forretning. Det betyder, at vi får reduceret og optimeret på mange områder:
Arbejdet med at source vores råvarer fra lokale leverandører, er et af vores vigtige fokuspunkter. På et år er vi gået fra at købe 10% fra lokale leverandører – til nu (1. september 2021) hvor vi ligger på 30%.
Det giver mening både i kvaliteten af råvaren, det lokale samarbejde og på de samlede besparelser i CO2, som bl. .a spares på transport og emballage.
– Egne grise som opdrættes på friland
– Egne marker hos Morten fra biodynamiske Rønnely der dyrker præcis de grøntsager, som vi bruger i køkkenet. Morten er derfor sikker på at afsætte alt, hvad han dyrker (ingen råvarespild)
– Eddike Fra Fejø
-Ost fra ostebørsen i Vemmelev
– Mel fra Mejnerts Mølle
– Fisk fra Samsø Laks
For at holde indkøb af animalske råvarer på 20% er alt vores bagværk, kage og desserter veganske.
Vi har det økologiske bronzemærke og arbejder kontinuerligt mod sølvmærket.
Vi har optimeret på flere fronter, bl. a. ved at lægge mere af vores madproduktion centralt i Glostrup hvor vores produktionsfaciliteterne er moderne med solceller på taget og biokværn.
Vores frokostordninger køre ud til hele Storkøbenhavn hver dag, så for at spare energi har vi dels udviklet en plan for hvordan vi sparer på ruten ved at samkøre vores leveringer. Vi er desuden ved at udskifte alle vores biler til el-varevogne.
Vi minimerer affald ved at upcycle råvarer til nye retter eller ved at lade rester fra centralkøkkenet gå videre til vores mindre kantiner.