Spis Godt - Din frokostleverandør med et kækt smil, et glimt i øjet og et sundt twist på menuen.
Spis Godt er en del af FrokostOversigten. En forening der tror på “mæthed med god samvittighed”. FrokostOversigten er en forening af passionerede køkkener der kæmper for fælles bæredygtige vilkår for branchen og at for at kunne lave den bedst mulige frokost til kunden.
Der er en klar vision om at levere mad med en sundere tilgang, og at sund mad og smagfuld mad ikke ekskluderer hinanden. Der er skruet op for grøntsagerne og sparet på overflødigt fedt og sukker, men naturligvis uden at gå på kompromis med den gode smag og høje kvalitet. Nu læser du nok ‘sparet på sukkeret’ og tænker så - hvad med kagen? Og bare rolig, den er der stadig plads til, som Martin siger med et smil: “vi skal selvfølgelig alle sammen have noget kage en gang imellem”.
Grøntsagerne er benzinen til krop og sind
Med fokus på sundhed, kan man være sikker på at opleve retter med en smule ekstra grønt i kartoflerne, retter med perlebyg og couscous og salater med kål, men Martin understreger også at:
“man behøver ikke være helt grøn i hovedet, men det er stadig vigtigt at få noget grønt, som skal give benzin til krop og hovedet i arbejdsdagen. Vi giver retterne et ekstra nøk af grønt, men der er stadig dage og retter hvor den brune sovs er lavet på fløde og kærlighed.” - Martin, Kok & Medejer af Spis Godt
Det er vigtigt for Martin og Jeppe at deres kunder kan have tiltro til dem, og være med til at give dem energien til hverdagen. Grøntsagerne er bestemt vigtige så man ikke føler sig tung og træt oven på frokosten, men den gode sovs på fløde har også en sikret plads. Fredagen er dedikeret til syndernes dag, hvor der er givet plads til et lidt tungere måltid, så man kan gå til weekend med et smil på læberne.
En frokostleverandør hvor erfaring og passion går hånd i hånd
Jeppe og Martin har passionen med i bagagen når de putter hjertet tilbage i den gode frokost. Passionen går hånd i hånd med den brede og rige erfaring de to kokke har haft fra forskellige typer køkkener; restaurant, kro, café, kantine osv. rundt om i Østjylland.
Med et venskab der går helt tilbage til deres tid som kokkeelever, har Jeppe og Martin haft drømmen om at være selvstændige og dyrke deres passion. I 2012, blev denne drøm til en realitet og Spis Godt opstod. Alt sammen er drevet af en simpel filosofi om, at lave spændende mad med dybde, som alle har lyst til at spise.
For Martin og Jeppe er det vigtigt at maden de sender ud af døren er noget man skal kunne være stolt af. Essensen i god mad er, at der skal være smag, saft og kraft, og der bliver taget stor stolthed i smagen:
“Når maden først er ude af døren, kan man ikke gøre mere. Så vi gør altid lige det lidt ekstra for at det skal se godt ud, men samtidig er smagen jo også enormt vigtigt. Når først de første par portioner eller bider er taget, er det jo ikke udseendet men smagen som gerne skulle tage over. Det er vigtigt at der er saft og kraft i vores mad, og når alt kommer til alt er smagen jo det vigtigste” - Martin
En smagsprøve er den bedste måde at vise kvaliteten og passionen
Ifølge Martin kan det i mange tilfælde være svært at forestille sig og smage en menu, når den bare står på en tekst eller et billede.
Smagen og kvaliteten skal være på plads, så Spis Godt tilbyder en mulighed for at prøvesmage deres mad, hvor de kommer ud til virksomheden med en prøvesmagning på op til 10 kurverter. Det giver en helt anden mulighed for at opleve maden, og se om Spis Godt er lige præcis det i står og mangler.
Står I og overvejer en frokostordning, så lad jer inspirere og hør mere om Spis Godts sunde og velsmagende frokoster her:
Via Frokostoversigten eller via Spis Godts egen hjemmeside